Debat over ontwikkelingssamenwerking op 11.11.11
Op vrijdag 11 november 2011 (11.11.11!) organiseert de Derdewereldraad van Herentals, samen met de stedelijke dienst ontwikkelingssamenwerking, een debat over de (on)zin van de rol van NGO’s in ontwikkelingssamenwerking. De panelleden zijn niet de minste: Jos Geysels, voormalig voorzitter van Agalev en huidig nationaal voorzitter van 11.11.11, Francine Mestrum, auteur van het boek Ontwikkeling en Solidariteit en Axel Vande Veegaete, hoofd Internationale Hulpverlening van het Rode Kruis Vlaanderen. Gie Goris, hoofdredacteur van het mondiaal tijdschrift MO leidt het debat in goede banen. Ook het publiek krijgt het woord. Na afloop biedt het stadsbestuur een eerlijk drankje aan. Het debat heeft plaats in de Lakenhal en begint om 20 uur. De toegang is gratis.

Damiaanactie verkoopt stiften
Op 27, 28 en 29 januari 2012 voert de Damiaanactie haar jaarlijkse solidariteitscampagne om tbc- en leprapatiënten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika te kunnen behandelen. De Damiaanactie krijgt hiervoor de medewerking van het stadsbestuur. De organisatie mag affiches aanplakken op de plakzuilen en krijgt de toestemming om een collecte op de openbare weg te houden.

Herentals steunt de mensenrechten. En jij?
Herentals steunt de mensenrechtenweek van Amnesty International al jaren en hangt telkens een spandoek op aan de trappen van de Lakenhal. Het spandoek draagt als boodschap: “Herentals steunt de mensenrechten. En jij ?”. Het spandoek hangt aan de Lakenhal van 5 tot 12 december.

Kerstboomverbranding KLJ Noorderwijk
KLJ Noorderwijk organiseert op zaterdag 14 januari 2012 een kerstboomverbranding op de KLJ-terreinen in de Kruisstraat in Noorderwijk. De opbrengst van deze kerstboomverbranding gaat naar de werking van KLJ. De stad ondersteunt de organisatie en levert nadarhekken en een partytentje.

Sport voor 50-plussers
De sportdienst organiseert elke maand een seniorenactiviteit. Op dinsdag 22 november is dat bowling en op dinsdag 20 december een natuurwandeling onder begeleiding van een gids. Deelnemen kost 2,5 euro per persoon.

Postzegel- en verzamelaarskring Ontspanning bestaat 50 jaar
De postzegel- en verzamelaarskring Ontspanning viert in 2012 zijn vijftigjarig bestaan. Het stadsbestuur kent de vereniging een subsidie voor jubilerende verenigingen toe van 1.250 euro.

Zwembaddagen in het Netepark
Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november is iedereen welkom op de zwembaddagen in het Netepark. Karel de Krokodil is ook dit jaar van de partij en zorgt voor fantastische spettermomenten en leuke verrassingen. Op vrijdag 18 november kunnen personen met een handicap voor 2,20 euro deelnemen aan een les dynamische relaxatie. Op zondag 20 november kan iedereen voor de gewone toegangsprijs genieten van een heleboel extra’s: ontbijtzwemmen met een gratis ontbijt aan de zwemmersbar, een les dynamische relaxatie, een kinderdisco en een pretbad. Voor kinderen is er een speciale actie. Tussen 7 en 18 november krijgen zij bij elke betaalde zwembeurt een tekening. Als de kinderen de tekening ingekleurd terugbrengen, krijgen ze een leuke button van Karel de Krokodil in de plaats.